tisdag 25 februari 2014

Aten? Nej, Helsingfors 2013

Den tredje och sista layouten jag skickade in visar bilder från yngsta dotterns och min Helsingforskryssning förra sommaren. Himlen var strålande den här dagen och korten är inte manipulerade på något sätt - himlen var så underbart blå!

Den vita biten som döljer min journaling ska föreställa rundningen på pelaren som jag gömmer mig bakom.

Layouten



Detaljer













Helsinki
I want to see more pictures of Helsinki, it looks wonderful, I need to go there. What a lovely surprising way to capture these photos on a layout, I love hidden layouts like this. I love the white backing to the actual photos, but I am not sure if the main page could do with a border, maybe in blue, to bring the eye inwards. Its hard to tell without trying though, it may be perfect as it is.


Helsingfors
Jag vill se fler bilder av Helsingfors, det ser underbart ut, jag måste åka dit. Vilket härligt överraskande sätt att fånga dessa bilder på en layout, jag älskar dolda layouter liknande denna. Jag älskar den vita mattan bakom de faktiska fotona, men jag är inte säker på om den huvudsakliga sidan skulle behöva en kant, kanske i blått, för att få ögat att dras inåt. Det är svårt att säga utan att prova, men det kanske är perfekt som det är.

Och till slut kommer summeringen av enheten:

SUMMARY:
Fab work again, the only suggestion I could give you for scrapbooking would be to maybe consider some journaling to ensure others in the future can laugh
and enjoy the same memories and understand what each layout means. Well done.


Summering
Fantastiskt arbete igen, det enda förslag som jag kan ge dig för scrapbooking, är kanske att fundera på lite journaling för att försäkra att andra i framtiden, kan skratta och uppskatta samma minnen och förstå vad varje layout betyder. Bra gjort.

fredag 21 februari 2014

Sötnosar eller värstingdjur i bur

Den andra layouten som jag skickade in är med två av mina barnbarn. De är på besök i sin morfars affär och vi skojade till det med att ta dörrgallret och låtsades sätta dem i bur. Bilderna Instagram'ade jag och jag tyckte det blev så roligt att jag ville göra en layout av det också. Korten har jag satt fast med olika typer av 3D-kuddar.

Layouten



Detaljer









Sweetie Pies
Oh my the girls are adorable. Now normally my first reaction when assessing a layout is to see how many mats and layers have been used around the actual photos, and you havny used any, and they look perfect, and I wouldn’t change it in any way at all. I love the subtle colour scheme and the layout of all items.


Sötnosar
Men oh flickorna är förtjusande. Normalt sett så är det första jag gör när jag gör en utvärdering av en layout att se hur många mattor och lager som har använts runt om de faktiska fotona, och du har inte använt några, och det ser perfekt ut, och jag skulle inte alls vilja ändra det på något sätt. Jag älskar det subtila färgschemat och placeringen av alla detaljerna.

måndag 17 februari 2014

greven och grevinnan Af Snorkig

I den första layouten som jag gjorde passade jag på att ta ut svängarna rejält. Planeringen av layouten började jag egentligen innan fotona togs. Yngsta dottern och jag var på Stockholms slott och gick runt på allt som vi fick. Bland annat gick vi till livrustkammaren. På väg in där så stod ett fotoplank med dräkter till en kvinna och man i barockstil. Jag förstod att jag aldrig skulle få dottern att spela rollen av de båda personerna så istället fick hon äran att vara fotografen.

När jag sedan såg bilderna var jag inte jättenöjd med resultatet. Bakgrunden var ganska tråkig och själv syntes jag betydligt mer än vad jag ville. Efter en del funderande bestämde jag mig för att klippa bort alla oönskade delar av korten och sätta ihop dem till ett, men vad skulle jag hitta på till bakgrunden? Efter en del funderande bestämde jag mig för att göra en tavla med guldram, fortfarande osäker på bakgrunden. Tavlan i sin tur måste ju hänga på en vägg, så då bestämde jag mig för att göra en tygtapetserad vägg med sydda pärlor. Här borde någon ha stoppat mig, men ingen visste vad jag tänkte.

Fodertyg inköptes och sicksackades fast med maskin. Pärlor syddes fast en och en (och det vill jag nog inte göra om). Guldram tillverkades i två olika guldpapper, men hur fanken ska bakgrunden se ut?

Ett porträtt från förr i tiden är gjort med olja, alltså bör bakgrunden göras i olja. Smart tänkt, men om man aldrig målat i olja, så vet man inte att det tar månader innan det har torkat. Detta fick jag reda på när jag dagar senare fortfarande hade färg på mina fingrar när jag kände på målningen. Det är tur att det finns kameror så att jag kunde fota av bakgrunden istället. Nu blev det mycket text och inga bilder, men nu är det dags för bilderna.

Layouten



Detaljer











Själva målningen



Toffee-Nose
Oh my word, I soooooo desperately wanted to reach out and touch this layout, it looks so tactile; I love it. This must evoke such a fun memory for you. I cant believe how brave you have been trying out so many new techniques in a new layout. It looks amazing, but I imagine only another crafter would appreciate the amount of work that has gone into this.


Af Snorkig
Men ooooooh, så gärna jag vill sträcka ut handen och känna på den här layouten, den ser så sensitiv ut; jag älskar det. Det här måste vara ett roligt minne för dig. Jag kan inte begripa hur modig du har varit med att prova på så många nya tekniker i en ny layout. Det ser fantastiskt ut, men jag antar att bara en annan scrappare uppskattar det arbete som har lagts ner på detta.

torsdag 13 februari 2014

Certificate in Paper craft - den första fria delen

Jaha, då har jag skickat in ytterligare en enhet till certifieringen. Efter de två första obligatoriska delarna så var det nu dags att välja en av de fyra valbara delarna. För den här uppgiften valde jag att skapa och utvärdera layouter. Till min sista del har jag inte bestämt mig ännu utan återkommer om det längre fram.

Den här gången handlade det om att göra tre olika layouter i olika stilar och ja, jag tycker att jag lyckades med det. Varje layout kommer i sitt eget inlägg med Jackies utlåtande.

Jag skickade in mina layouter med tillhörande receptkort den 15 januari och redan den 16 januari hade jag fått svar. I själva mailet skrev hon så här:

Hi Anna, I was just about to pack up for the night and your unit came in, so I thought I would just do it here and now. Such lovely layouts, I attach my assessment for you.

Hej Anna, jag skulle precis packa ihop för kvällen när din enhet anlände, så jag bestämde mig för att göra det här och nu. Vilka härliga layouter, jag bifogar min utvärdering.

Här tar jag upp vad hon tyckte om de tre receptkorten som jag skickade in.

Recipe cards
Great recipe cards, you have more than covered the minimum of 5 products and 5 processes over the 3 designs. You have also shown a great understanding of health and safety and of attachment methods. You have clearly covered all of the products you have used, and the processes you went through. This newer version of the recipe card seems to work better for me, I hope it did for you too. You have also self evaluated your own designs well.


Receptkort
Utmärkta receptkort, du har täckt mer än minimumet av 5 produkter och 5 processer i de 3 designerna. Du har också visat en stor förståelse för hälsa och säkerhet och av fastsättningsmetoder. Du har tydligt täckt alla de produkter som du har använt, och de processer som du har genomfört. Den här nyare versionen av receptkort verkar fungera bättre för mig, jag hoppas att det gjorde det för dig också. Du har också utvärderat dina egna designer väl.

söndag 9 februari 2014

Svärmor 88 år

Näst på tur att fylla år är svärmor och i år blir hon 88 år. Jag letade ett bra tag innan jag hittade en vikning jag ville göra. Den här vikningen kallades six fold och jag hittade den på Splitcoaststamper och beskrivningen är gjord av Monique Trappeniers. Det stämplade motivet är en ministämpel från Magnolia som jag har färglagt med ProMakers och blingat med Glitter stickles.

Kortet



Kortet viks ut







Utvikt kort från baksidan



Detaljer





onsdag 5 februari 2014

Svärson 35 år

Äldsta dotterns sambo är först ut på året med att fylla år och i år blir han 35 år. Då passade jag på att göra ett födelsedagskort till honom. Beskrivningen till det här utvikbara tri-fold-kortet hittade jag här och den som hade gjort den är Carola Segerlund. Tack för beskrivningen Carola.

Framsida



Baksida



Insida uppvikt



Baksida uppvikt



Kortet uppställt





Detalj

lördag 1 februari 2014

Källa 6 år

Äldsta barnbarnet fyller år dagen före julafton. Då vi är upptagna då så blir det att fira henne efter jul. Den här gången fyllde hon 6 år. Till henne gjorde jag ett rosa/lila kort. Tyvärr blev alla detaljbilder suddiga, men den minst suddiga kommer sist i det här inlägget.

Framsida



Uppvikt



Baksida



Detalj