fredag 31 mars 2017

Lins minialbum

När nu Lin fyllde 6 år så fick hon sitt minialbum över de första fem åren.

Hela albumet



Framsidan





1 år





2 år





3 år





4 år





5 år





Namngivning





Taggarna

onsdag 29 mars 2017

Lin 6 år

Yngsta barnbarnet fyllde 6 år i år. Hon gillar lila och jag snubblade över en tutorial på Pinterest som jag tyckte såg rolig ut.

Framsidan av kortet



Baksidan



Insidan

måndag 27 mars 2017

Love

För februaris utmaning av Mission inspiration, så skulle man använda turkost, rött och svart. Föreslagna ord var love, crush, family, relationship och affection. Jag valde att göra en sida med yngsta dottern och hennes pojkvän.

Min sida



Närbilder





Mission inspiration är en grupp på Facebook och så här såg våra instruktioner ut



Jag gör även en inspirationsjournal med mindre bilder av utmaningarna och för februari ser den bilden ut så här

fredag 24 mars 2017

Strängnästräffen

I början av februari var det scrapbooking-träff i Strängnäs. Jag körde en av Skaparlustens art journal-utmaningar. Vi var elva stycken som kladdade och kletade.

Utmaningen den här gången var helt svartvit. Jag bestämde mig för att använda en del zentangle på min sida.

Så här blev mitt resultat



Närbilder



onsdag 22 mars 2017

Gurli och Hanna

En av de utmaningar som Skaparlusten har lagt upp på Facebook "pratar" mycket med mig. Så här är två sidor som jag har gjort med min mormor respektive farmor. Jag har alltså använt mig av samma färgskala, skiss och utmaningssteg och fått till de här sidorna som både är lika och olika.

Gurli





Hanna



måndag 20 mars 2017

Vårens blommor

Scrapbook and Cards today ville ha in layouter till sin vårtidning och hade en skiss som man skulle tolka.

Jag gillade skissen men hann inte göra layouten till deadline.





fredag 17 mars 2017

Everything Arts online kurs Wanderlust 2017 - januari

Även i år går jag Everything Arts online kurs - Wanderlust 2017.

Nytt för i år är att Jamie och Kasia delar på första veckan i månaden, sedan kommer två olika lärare och sista veckan är det samlat alla aktiviteter.

Första veckan så skulle vi göra ett statement för året och jag valde



Andra veckan var det Mary Anne Wangerin som ville att vi skulle "Making magic". Mitt alster för den veckan blev



Tredje veckan så var det Wilna Furstenberg som visade hur hon använde en teckning på tre sätt. Så här blev mina tre sätt







Fjärde veckan var det dags för aktiviteter. Precis som förra året så ska vi skapa ett hemligt projekt, så det började jag med. I år hoppas jag att bli klar med det.

Vi började också med våra art journals Wanderlust book. Förra året var det två gånger per månad men i år blir det en gång. Vi fick början på en mening som vi skulle avsluta och vi behövde inte skriva ner den. Meningen började I am ready for...

Så här blev min sida



Vi påbörjade också Art gallery expedition och i den första omgången skulle vi jämföra två olika tavlor, av Gustav Klimt - Adele Bloch Bauer II och Pablo Picasso - Dora Maar in an Armchair, med varandra.

Det var också en tävling den här månaden. Vi skulle titta ut genom fönstret eller gå ut. Där skulle vi hitta tre olika färger, som vi skulle använda när vi gjorde en art journalsida. Vi fick även använda vitt, grått och svart. Eftersom det är grått och tråkigt ute just nu så blev min sida så här

onsdag 15 mars 2017

Genesis

I år har jag börjat med att följa Facebook-gruppen Mission Inspirations utmaningar. Förra året var det 10 inspirationssteg varje gång men i år har de sänkt till 8. Samtidigt föreslår de ett färgtema och några ord att inspireras av.

I den här första utmaningen så hade jag inte sett att det var flera ord, utan jag valde det som jag hörde på YouTube nämligen Genesis.



Samtidigt som jag gör en större art journalsida, så försöker jag att göra en liten inspirations art journal. Nu hade jag sett att det var flera ord så den här gången så valde jag Hope istället. Till den här lilla art journalen så har jag tänkt mig att använda kartotekskort där månadens namn redan står.



Vad vi skulle göra? Ja det är hemligt, men här kan du se vad det var

måndag 13 mars 2017

Kärlek i luften

Innan jag kör art journaling med mina kompisar så brukar jag repetera den av Skaparlustens sidor som vi ska göra. Den här gången blev min sida rödrosa.



Här är skiss och inspirationssteg gjorda av Ilona



fredag 10 mars 2017

Birdcage

Vid årets första träff på Skaparlusten så hade Ilona gjort skissen och bestämt inspirationsstegen.

Jag bor ju långt bort från Skaparlusten men som tur är så lägger de upp sina skisser och inspirationssteg på Facebook, så att vi som inte kan närvara också kan vara med och leka.

Så här blev min art journalsida



Närbild





Samtidigt som jag gör de här sidorna så har jag också börjat göra små sidor som jag samlar som en liten inspirationskälla och för den här utmaningen så blev den lilla bilden så här



Så här ser Ilonas skiss med inspirationsstegen ut